Hur man handlar via Amazon

26/02/2016 - 13:03

2 831 Kommentarer

Dela:

amazon-logo-hur-man-handlar

Här kommer en fullständig manual för den som inte vet hur Amazon fungerar

Amazon är världens största online-återförsäljare och finns i USA, Europa, Asien samt Afrika. Dock finns det ingen återförsäljare i Sverige, vilket innebär att man måste beställa från utländska återförsäljare för att kunna ta del av Amazons erbjudande. Detta kan vid vissa tillfällen tom vara mycket billigare än att köpa ifrån Svenska återförsäljare.

Hur fungerar det och vad ska man tänka på? Vi ger en utförlig steg-för-steg manual för hur man beställer ifrån Amazon.

Steg 1 – Skapa konto

För att kunna handla via Amazon måste man skapa ett konto. Vi ger ett exempel där vi skapar ett konto via Amazons Engelska återförsäljare Amazon.co.uk. Börja med att gå in på Amazon.co.uk. Tryck på ”Your Account” i övre högra hörnet.

amazon-header-revidated

Då borde du komma till en sida som ser ut såhär:

sign-in amazon

Tryck på ”I am a new customer”. Då kommer du till en sida där du skall skriva in ditt namn, email samt lösenord. Tryck sedan på ”Create Account” så har du skapat ett konto.

Steg 2 – Kontouppgifter

Vi tycker att det enklaste sättet att sätta upp leveransuppgifter är att fylla i det första gången du handlar. Amazon kommer sedan komma ihåg dom till nästa gång. Du börjar med att lägga till en produkt genom att trycka på ”Add to Basket” på produktsidan. Därefter trycker du på ”Proceed to checkout”. Nu bör du hamna på sidan där du fyller i din adress och information.

Fyll i allt på den vänstra sidan under ”Enter a new delivery address”. Under ”Address type” välj Residential om du vill ha varorna levererade till en privatperson istället för ett företag. Bry dig inte om det högra formuläret som heter ”Search for an Amazon Pickup Location near you”.

Amazon-contact-info-1 amazon-contact-info-2

När du är klar trycker du på ”Continue” och du kommer då till en sida där du ser vad du skall handla samt vart det skall fraktas. Här kan du ta bort eller ändra kvantiteter av varan du vill beställa. Är du nöjd så trycker du på ”Continue”.

Efter detta så kommer du till sidan där du fyller i din kontokortsuppgifter. Fyll i detta och tryck på ”Add your card”. Tryck därefter på ”Continue”.

credit card Amazon

Nu kan du se vad kostnaden efter omberäkning av frakt och Svenska skatteuppgifter lagts till (kan även vara tullavgift). Välj vilken valuta du vill betala i (för att hålla summan i kronor nere) och tryck därefter på ”Pay in EUR” eller ”Pay in GBP” baserat på vad du valt. Det kan exempelvis se ut såhär:

braun-amazon-kassa

Grattis! Du har nu ett helt fungerande konto där du gjort din första beställning på Amazon!

Hoppas du tyckte om denna manual. Om du vill lägga till något går det alltid bra att kommentera så reviderar vi informationen.

Till Dealen